Diskuze
Diskuze / Volný čas, akce / Klub spokojených důchodkyń
Jste také tak spokojeni v důchodu jako já? Mám ráda zahrádku,čtení,ruční práce,vaření atd.
Upozornění! Pro zajištění plynulého používání sekce Diskuze, byly předchozí příspěvky k tomuto tématu archivovány. Přečíst si je můžete na odkazu: http://www.nadoma.cz/diskuze/tema/slug_17461_archiv_2010_06_21_11_34
Komentáře:
Mraky se dnes honily celý den, ale v poledne jsem se přece jen vydala pracovat na svůj kolchoz. Samozřejmě mne deštík chytil cestou, ale naštěstí to bylo mírné a jak došla na zahradě do boudy, tak přestalo. Mohla jsem jít takřka okamžitě pracovat. Nejdřív trochu prostříhala zl. déšť a nějaké "vlky" z jabloní a pak se dala do jahod, je to pěkná džungle, mám skoro všechny hotové, ale domů jsem dojela v půlosmé, počasí kupodivu vydrželo celé odpoledne a nechalo mne pracovat. Tak minimálně ještě jednou takovýto nájezd a hned to bude líp vypadat. Však jsem konstatovala, kdyby za tu trávu platili, že bych byla bohatá. Mějte se fajn. E
Pěkné odpoledne, tak děvčátka, jak píšete ,na zahrádkách vám vše roste k radosti, my tady také máme 4 keříky rajčat, jen u souseda , kde máme garáž, a rajčat je tam hodně, jen jestli dozrají,
Ilonko, tak máš se synem o starost méně, to je dobře, měl kliku v téhle době, Majko, Irenko,tak ať se na zahrádce daří, abyste měly co zavařovat
Mitko, já močáky nemusím, můj manžel ano , já zase mám ráda malé nakladačky.
![]()
Děvřata k těm kvašákům musím taky něco málo přidat, manžel je dělal poprvé , aby vydržely celou zimu. Otevřeli jsme je teprve minulý týden a byly fantastické. Dělal je z okurek co zůstaly na konci sezony na záhoně, většina byla takových miniaturních, no fakt byly jedna báseň.Jinak dělá kvašáky ze zásady jen on, má je dobré, ale já to taky moc nemusím, ale toto mně připomnělo mojí babičku když se dělaly okurky do těch pětilitrových lahví, nijak se nezavařovaly a vydržely celou zimu. Pěkný večer Vám přeji Majka.
![]()
Já jsem si říkala, že jsou to asi kvašáky, ty já miluju, ale rodina je nemusí, já je dělala z těch větších okurků, do větší sklenice, ale byla tak za 14 dní k jídlu a snědly se hnedle.Recept bych musela hledat, už je roky nedělám. ![]()
Ještě k těm okurkám vařicim zalij ony ti okamžitě ztratí tu zelenou barvu azakali se ti ulož do tmy a jak se vyčistí tak jsou zakysané ten proces je tam pomalejši jak u normálních kvašaku proto asi vydrží tak dlouho.Tak ještě jednou papa a zase se ozvu přestalo pršet jdu se podívat na zahradu.
![]()
Taky vas všechny moc zdravím u nas dneska pod mrakem a poprchava takže na zahradě se nedá nic dělat tak trochu uklidím doma moc se mi do toho nechce mam tady 3 pejsany mladí jsou na dovolene a ty kačeny řádi jak pominuté sotva uklidím tak hned něco zase rozhážou přece nebudu pořád na ně křičet ať se vydovádi.Ja jsem nějaká ospala asi to děla to počasí ,ještě že to mam na koho svést když mě drži lenora,ale práce neuteče ta tady bude pořád že ano.Bibi ptala ses na ty okurky ja je dělám takto.Okurky umyju a vidličkou dvakrat propíchnu ale nemusiš pokud nechceš do litrové sklinky dam na dno snitku kopru tři stroužky česneku a křen ukládám okurky které překladam křenem nahoru dam ještě křen zase 3x ten česnek a kávovou lžičku hořčičného semínka nasypu svařím jeden litr vody a čtyři deka soli a vařícím okurky zaliju a zavíčkuju zbytek vody vyliju a dělám znovu můžeš dělat i do 3litrovych sklenic potom ti ta voda vyjde ja se stim nenamáham abych to propočitavala možna by stačilo půl litr vody ale ja to už mam vyskoušené tak to dělám tak no a uložím do tmy vydrží mi celou zimu i dele můžeš tam dát i feferonku pokud chceš jsou fakt vynikajíci.Tak zkus a uvidíš.Maruško ty máš rajčatka ve skleníku nebo venku?Ja mam ve skleníku mam jich tam 15 tyčkovych ale obiram každy den a je jich letos hodně i papriky mám pěkné a o okurkach ty už nam ani nechutnaji ale abych to nezakřikla může přijit plíseň a je konec.Tak se mějte zase se ozvu papa.
![]()
Dobré ranko. Ilonko to ti přeji, že ten tvůj absolvent sehnal tak brzo zaměstnání, protože teď je fakt špatná doba a hlavně pro ty mladé, kteří začínají. Jinak rajčata nám rostou jako divé až na to, že nějak letos nechtějí vůbec zrát. Jo a manžel ti vzkazuje, že k těm žárovičkám by jsi ještě měla dodávat proud. Ale oni to mají být hruštičky, že? Všechno ovšem jsou tak vysoké keře, ale až to uzraje tak to bude úrodička. Tak ti přeji ať je synek v zaměstnání hodně spokojený a tobě odpadnou starosti. Uživej si léta a opatruj se.Majka
Jinak všem děvčatům přeji vše dobré a hodně pohody. Majka
Děvčata, máme trochu pokažený PC, už dosluhuje. Také byl na něm věčně můj syn. No a hlavně jsem si dělala starostí jestli zvládne závěrečnou zkoušku a pak když jí zvládl tak jestli sežene nějaké zaměstnání. Ono je to těžké s těma absolventama, každý zaměstavatel chce aspoň rok a nejlépe dva roky praxe. Měl ale štěstí a vzali ho i když nemá žádnou praxi. Druhý týden chodí do práce a já se konečně zase dostávám do normálního chodu. Toto období bylo pro mě dost náročné na hlavu a nějak nezbyl čas ani nálada na mě. Ale už se to pomalinku zlepšuje a včera jsem byla jen tak pro radost na výletě s důchodcama a byla jsem tam spokojená. Tak se opatrujte a teď se budu chodit častěji. ![]()
Zdravím vás všechny po dlouhém čase a přeji vám pohodové úterý i další dny. ![]()
Ahojky, Evi-Š jsem ráda i za tebe,že někdo reagoval na tvé cestování. Pak musíš napsat jak to dopadlo. Já jsem dříve byla docela zakřiknutá, ale teď už se také ozvu-alespoň někdy.
Také ti závidím to cestování. Mě musí někdo dokopat a pak je to fajn.
Zrovna se chystám za známou do Hodonína. K vůli tomu jsem si vyřídila seniorskou průkazku na vlak.
Však jste o tom tady psaly. Vyřízení stálo 50Kč.
Nachystala jsem sklenice na zavařování a byla jsem otevřít okna nahoře,aby synovi uschla malba a mohl odpoledne pokračovat. Jdu ještě pouklízet zbytek kopru a ještě na vás nakouknu.
![]()
Děvčata jen vás krátce pozdravím protože dnes jedu do Brna a budu tam hlídací babča zatímco co dcera pujde se starším vnukem na vyšetření. Už se moc na všechny těším.

Jinak na rajčátka a papriky mám letos sezeničky ze semínek od Mariany a jen hledím jaké mi vyrostly přímo stromy rajčátek a jedny papriky co mám na balkoně v květináči jsou velký keř do pasu. Jen koukám jak rostou.
Recept na kvašáky od Lempíka se mi líbí, ale letos už mám okurky zavařené a není jisté jestli se k nějakým ještě dostanu, pokud ano tak jej určitě vyzkouším. Zatím se opatrujte a šetřete se.